afiss

Proiect cultural

„Secretul Familiei Mureșianu – Tur virtual gamificat”

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, derulează în perioada iulie-noiembrie 2022, proiectul cultural „Secretul Familiei Mureșianu – Tur virtual gamificat”. Proiectul realizat în parteneriat cu Universitatea „Transilvania” Brașov – Facultatea de Sociologie și Comunicare și Inspectoratul Școlar al Județului Brașov este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Consiliul Județean Brașov.

Proiectul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 10-15 ani și propune o soluție originală și unică de prezentare a patrimoniului cultural mobil în cadrul Muzeului „Casa Mureșenilor” Brașov. Este prima aplicație care îmbină un tur virtual al expoziției cu accesarea unui joc cu rol educativ și distractiv. Informații prezente în Arhiva Mureșenilor, una dintre cele mai importante arhive de familie din România, pot fi „descoperite” de utilizatori în timpul accesării turului virtual gamificat.

Oferim o alternativă la vizitarea clasică prin accesarea istoriei Familiei Mureșianu utilizând forme neconvenționale, dar atractive, într-o manieră diferită de prezentare a patrimoniului cultural. Turul virtual gamificat cuprinde 24 de provocări, câte trei în fiecare sală din cele opt ale expoziției permanente. Printre aceste provocări se află puzzle-uri, ghicitori și detalii sau identificări ale bunurilor culturale expuse în muzeu. Toate acestea își propun să spună poveștile celor care au trăit aici în urmă cu 180 de ani, dar să și îndemne vizitatorii la cunoaștere și divertisment, pentru a afla, la final, „Secretul familiei Mureșianu”. Turul virtual gamificat poate fi accesat în muzeu prin intermediul unui smartphone, a unei tablete sau, acasă, pe computer sau laptop.

Aplicația poate fi accesată la adresa https://casamuresenilor.ro-mania.info/

Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

DESCARCA PDF AICI

TEL VERDE 0787.617.107

CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA

tel verde