Campania “Inchisoarea nu este doar intre gratii”

Scopul campaniei îl constituie prevenirea traficului de persoane prin creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice cu privire la rolul cererii în mecanismul traficului de persoane.

Această campanie răspunde necesității abordării cererii care favorizează traficul de persoane și include demersuri pentru diminuarea acesteia, contribuind astfel la atingerea obiectivelor stabilite la nivel european, prin Convenția Consiliului Europei și Directiva 36/2011 care prevăd măsuri exprese pe care statele trebuie să le ia pentru reducerea și descurajarea cererii.

   Mesajul campaniei, „Libertatea unei victime a traficului de persoane depinde de alegerile tale” este adresat potențialilor consumatori de servicii prestate de victimele traficului de persoane, respectiv servicii sexuale, forță de muncă ieftină sau produse cu prețuri nejustificat de mici. Acesta urmărește sensibilizarea beneficiarilor mesajului anti-trafic cu privire la faptul că alegerile lor pot influența libertatea unei persoane și o pot conduce într-o situație de exploatare.

 Sloganul campaniei, „Închisoarea nu este doar între gratii !” alături de grafica aferentă îmbină conceptele de încredere și inocență de care dau dovadă victimele odată cu luarea unor decizii nepotrivite pentru viitorul lor și reprezintă totodată un îndemn adresat potențialelor victime, evidențiind impactul și consecințele implicării într-o situație de risc.

https://drive.google.com/drive/folders/1TRQYExsAkAkwIhhnZ8ns_fLmopTeYMwl?usp=share_link

 

   

TEL VERDE 0787.617.107

CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA

tel verde