ANPCDEFP coordonează începând cu 1 aprilie Acțiunea eTwinning la nivel național.

Venim către dvs. cu rugămintea de a ne ajuta cu diseminarea către instituțiile de învățământ din țară a informațiilor de mai jos:

  • Lansarea European School Education Platform - Versiunea inițială a noi platforme va fi lansată în a doua jumătate a lui mai 2022. Aceasta va oferi funcționalitățile de bază eTwinning pentru înregistrarea de noi utilizatori și pentru desfășurarea proiectelor. Versiuni de lucru cu funcționalități și conținut actualizat și nou vor fi implementate în următoarele luni ale anului 2022.

Noua platformă va putea fi accesată prin link/URL-ul: school-education.ec.europa.eu  

Toate URL-urile existente (www.etwinning.netlive.etwinning.nettwinspace.etwinning.net și www.schooleducationgateway.eu) continuă să funcționeze până când vechile platforme vor fi desființate (al doilea semestru din 2022). Cu toate acestea, crearea de proiecte pe vechea platformă va fi dezactivată și viitoarele proiecte vor fi create pe noua platformă. În mod similar, conținut publicat până în prezent pe SEG va fi publicat pe noua platformă de îndată ce funcționalitățile necesare vor fi disponibile. Atunci când platformele inițiale vor fi închise, link-urile acestora vor fi redirecționate către noua platformă în domeniile corespondente.

  • Înregistrarea și conectarea pe European School Education Platform - inclusiv eTwinning și SEG - sunt posibile numai în baza unui cont EU Login.

EU Login permite accesul la toate platforme Comisiei Europene. Utilizatorii existenți trebuie să creeze un cont EU Login cu aceeași adresă de e-mail utilizată la înregistrarea în eTwinning sau pe SEG pentru a-și sincroniza conturile vechi cu cele noi, inclusiv migrarea datelor cu caracter personal către noul continainte de a accesa noua platformă.

Pe platforma eTwinning există un articol care ghidează pașii necesari pentru crearea conturilor EU Login - https://www.etwinning.net/ro/pub/newsroom/highlights/create-an-eu-login-account.htm

  • Termenullimită pentru primirea candidaturilor NQL: 31 mai 2022.Calendarul de trimitere a aplicațiilor pentru obținerea Certificatelor Naționale de Calitate (National Quality Label) a fost actualizat în acord cu calendarul de lansare a noii platforme/funcționarea actualelor platforme și instrumente eTwinning.

Informații detaliate privind termenele și criteriile de evaluare sunt disponibile în articolul dedicat de pe site-ul național eTwinning România - https://etwinning.ro/certificate-de-calitate/

Pe măsură ce vom avea noi informații cu privire la European School Education Platform, vom reveni către dvs.

TEL VERDE 0787.617.107

CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA

tel verde