Misiunea Instituției

  Învățământul preuniversitar brașovean se definește prin exercitarea competentă a demersului managerial, concretizat într-o activitate deosebit de complexă, activă și eficientă, ce implică în egală măsură colectivul inspectoratului școlar și unitățile de învățământ, în vederea asigurării performanțelor dorite.

Vă înaintăm această invitație pentru a participa în cadrul proiectului “Ziua Națională de Curățenie 2018” organizat de Asociația Viitorul în Zori, cunoscută și sub numele de “Let’s Do It, Romania”!" . În cele cinci ediții desfășurate începand cu anul 2010,  am reușit să mobilizăm aproximativ 1.400.000 de voluntari, dintre care 800.000 erau tineri și, cu ajutorul lor, a, 400 de companii și, 1900 de primării și am reușit să strângem 25.000 de tone de deșeuri.

Anul acesta proiectul se va realiza și în context global în 150 de țări, sub numele “World Cleanup Day”. Astfel, pe 15 septembrie 2018, ne propunem să mobilizăm 5% din populația planetei pentru a curăța deșeurile de pe toată suprafața Pământului într-o singură zi. În România, acest obiectiv se traduce prin mobilizarea a 1 milion de cetățeni, participanți în cadrul proiectului.

Până în acest moment proiectul se bucură de sprijinul următorilor actori instituționali: Ministerul Educației Naționale, Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Turismului, Jandarmeria Română, Administrația Națională a Penitenciarelor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, Asociația Municipiilor din România. In documentele anexate gasiti avizul Ministerului Educatiei Nationale si circulara transmisa catre Inspectoratele Scolar Judetene.

Pentru a inscrie o scoala sau un grup de elevi in acest proiect puteti opta pentru una dintre urmatoarele variante:

I. Varianta online:

1.     Accesati www.letsdoitromania.ro.

2.     Butonul “Ma inscriu”

3.     Va inregistrati/Logati

4.     Accesati meniul din stanga “Coordonez o organizatie care participa la curatenie”

5.     Apasati butonul albastru “Adauga o organizatie”

6.     Selectati campul “scoala” si completati celelalte campuri cu datele corespunzatoare si numarul aproximativ de participanti

7.     In urmatoarea perioada veti primi un mail din partea noastra care va cuprinde pachetul de documente necesare pentru a fi completate in vederea participarii la Ziua de Curatenie de catre elevi sau reprezentanti.

II. Varianta offline:

       1. Transmiterea intentiei de a participa insotita de urmatoarele  informatii: Numele persoanei de contact, Numele institutiei,  Judet, Localitate, Numar de telefon, Adresa mail, Numar aproximativ de personae, participante.

       2. Acestea vor fi transmise pe mail la adresa coordonatorilor judeteni, avand in cc. adresa  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  . Acestea sunt disponibile in documentul care contine datele de contact ale coordonatorilor judeteni LDIR.

Pentru participarea la eveniment cu un grup de elevi trebuie intocmite urmatoarele documente:

 

Profesorii participanti din cadrul scolii vor primi adeverinte pentru participarea si mobilizarea elevilor in cadrul acestui eveniment, iar elevii vor primi diplome de participare. Acestea vor fi transmise unitatilor de invatamant participante de catre coordonatorul judetean

 

Pentru a intra in posesia sacilor si manusilor va rugam contactati coordonatorii judeteni.

In acest link gasiti documentele necesare a fi completate inainte de actiune si Ghidul de organizare al actiunii pentru unitatile de invatamant participante: https://letsdoitromania.ro/documente-organizare-participare-scoli-la-ziua-de-curatenie-nationala/

Va multumim anticipat!

-- 

 

 

-- 

AFIS tl 2019 v2 mic

Consortiul Cultural Corona

10154294 755900451116256 3658007384760921222 n

CLICK PENTRU TOATE

ACTIVITATILE CURENTE