Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru are ca obiectiv promovarea priorităților Comisiei Europene și desfășoară acțiuni de comunicare adaptate intereselor cetățenilor din Regiunea Centru în care să se implice.

În acest sens, pe parcursul acestui an, Centrul Europe Direct Regiunea Centru organizează două competiții on-line prin care cetățenii sunt invitați să își exprime ideile, să propună proiecte sau să transmită opinii și soluții pe trei teme importante pentru fiecare cetățean european: democrație, mod de viață, economie, dar și despre cât de important este mediul înconjurător, cum să reducem consumul de resurse naturale și cum putem contribui la îmbunătățirea calității vieții tuturor europenilor. Deoarece dorim ca tinerii să beneficieze de oportunitatea de a se înscrie primii la aceste concursuri, vă transmitem informațiile despre aceste competiții cu rugămintea de a le disemina, în cazul în care doresc să participe și să câștige premii, respectiv să fie promovați atât câștigătorii, cât și unitatea dumneavoastră de învățământ.

Prin competiția on-line “3 RECREATIV” provocăm cetățenii să se exprime re-creativ - prin fotografii, scurt video, testimoniale, eseuri, pictură sau desen, interpretare muzicală. Se pot aborda două teme, care se enumeră printre prioritățile Comisiei Europene pentru o viață mai bună, respectiv ”Pactul verde european! Să fim primul continent neutru din punct de vedere climatic” și ”Economia circulară”.

A doua competiția on-line ”FORUM EUROPA - Să vorbim despre o Europa mai bună!”  provoacă tinerii să se exprime creativ prin fotografii, video scurt, testimoniale, eseuri, pictură sau desen, muzică etc, pe trei  teme: ”Economie în interesul cetățenilor”, ”Protejarea modului de viață European”, ”Nou elan pentru democrația europeană”, prioritățile stabilite de Comisia Europeană pentru o viață mai bună. 

Calendarul competițiilor: Înscriere proiecte: 15 iunie-15 octombrie 2020, premiere: cel târziu până în 20 decembrie 2020. Pentru fiecare competiție premiile vor consta in câte: 3 vouchere în valoare de 650 lei pentru cele mai bune 3 proiecte, 3 vouchere în valoare de 450 lei pentru următoarele trei proiecte și 10 vouchere de 150 lei pentru următoarele proiecte propuse. Pe lângă vouchere, participanții mai primesc obiecte promoționale din partea organizatorilor. Pentru documentare si regulamente integrale, vă rugăm accesați www.europedirect-adrcentru.ro și Facebook ED Regiunea Centru!

De asemenea, tinerii interesați se pot înscrie la oportunități sau programe de voluntariat ce au loc în țări europene, pe diverse teme cum sunt ”animații într-un centru de tineri”, ”copilărie și educație”, ”cetățenie și drepturile omului”, oferte actualizate constant pe site-ul colegilor noștri din Franța, https://www.pistes-solidaires.fr/. Pentru temele și înscrieri în programele de voluntariat active, se poate accesa link-ul:

https://www.pistes-solidaires.fr/?fbclid=IwAR27eK_ouHyYwKH6T5GUo7MMeD_1lhh8sy4h_O2K0in-VszQWBXcbBbb9FE). 

TEL VERDE 0787.617.107

CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA

tel verde