În atenția unităților de învățământ din județul Brașov,

Banca Comercială Română a lansat Școala de bani pe roți – Camionul FLIP, primul program itinerant de educație financiară interactivă care se adresează copiilor cu vârste între șapte și 14 ani. Programul se desfășoară într-un camion inedit și colorat, numit FLIP, a cărui remorcă modulară se transformă într-un adevărat loc de joacă cu dotări de ultimă generație, unde traineri specializați le oferă celor mici ateliere interactive și antrenante în grupuri de câte 15 elevi.

Camionul lansat anul trecut va opri în 1-20 iunie în Brașov. Timp de 90 de minute, copiii vor explora, în camion, lumea banilor și vor trece prin cinci etape ale informării și conștientizării, având aliați de nădejde: jocurile, interacțiunea și voia bună. În timpul atelierului, cei mici vor tatona categoriile de cheltuieli și bugetul personal, vor discuta valoarea banilor și a obiectelor și vor înțelege că aproape toate procesele economice sunt conectate global.

Școala de bani pe roți mizează pe învățarea experiențială și jocuri pentru a-i ajuta pe cei mici să învețe într-un timp foarte scurt. Dacă doriți sa participați la cursuri cu elevii dumneavoastră, vă rugăm să vă înscrieți direct online pe https://www.scoaladebani.ro/peroti/ sau sunați la numărul de telefon 0725 772 255 pentru a vă da detalii despre programare.

În plus, putem organiza și cursuri gratuite cu liceenii și cadrele didactice direct în unitățile de învătământ în cadrul programului Școala de Bani. Pentru a stabili organizarea unor cursuri în școli și licee, ii puteti scrie direct colegei noastre, Elena Nicodim, Coordonator Comunicare: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 0753 096 517.

Tara noastra se afla pe ultimul loc din Uniunea Europeana la nivelul de educatie financiara, iar programul Scoala de Bani, derulat de Banca Comerciala Romana, isi propune sa contribuie la cresterea gradului de educare financiara a romanilor ajutandu-i sa constientizeze factorii care le influenteaza deciziile financiare si sa inteleaga cum sa-si administreze mai bine bugetul.

In cadrul Scolii de Bani, 1000 de angajati BCR au devenit profesori de educatie financiara si lucreaza cu adultii pentru a-i ajuta sa inteleaga cum isi pot seta obiective financiare realiste si cum isi pot administra finantele personale. Cursurile scolii de Bani ii ajuta pe participanti sa isi faca un audit al situatiei financiare, sa inteleaga care este raportul dintre venituri si cheltuieli, sa isi seteze obiective, sa isi faca un buget personal si un plan de actiune care sa le ofere posibilitatea sa aiba o viata financiara mai responsabila.

TEL VERDE 0787.617.107

CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA

tel verde