Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane are in desfasurare  campania națională de prevenire: Desfă-ți aripile! Informarea înseamnă libertate! în cadrul proiectului Proiectul PDP2 – “Întărirea capacităților naționale în domeniul cooperării polițienești internaționale și combaterea infracționalității”, finanțat din Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 – Programul Afaceri Interne.

Scopul campaniei îl constituie informarea, sensibilizarea și conștientizarea cetățenilor români, adulti si copii, expuși riscului de a deveni victime ale traficului de persoane cu privire la implicațiile fenomenului, precum și la riscurile acceptării unor oferte care i-ar putea conduce într-o situație de trafic .

Această campanie răspunde nevoii continue de informare a populației privind riscurile și implicațiile traficului de persoane, precum și nevoii de educare a grupurilor vulnerabile cu privire la modalitățile de detectare a ofertelor care ar putea implica riscuri și care i-ar putea conduce într-o situație de trafic.

Campania se va desfăşura în mediul online și beneficiază de sprijinul mai multor vloggeri cunoscuți: Horia Sârghi (Zaiafet), Vlada Grecu și Alex Cozma (Atenție Cad Mere).

Ne dorim ca prin materialele realizate cu sprijinul persoanelor publice implicate să putem accesibiliza și promova mesajele antitrafic și ca fiecare persoană să își lărgească orizonturile (“să își desfacă aripile”) cu privire la găsirea unor noi oportunități (relatii, oferte de muncă,  de studii), iar aceste decizii să fie luate în urma unei informări temeinice, pentru a reduce riscurile asociate traficului de persoane.

https://drive.google.com/drive/folders/1341QCUt0_05VT0qPpMgfaINnkfVLQuPj?usp=share_link

TEL VERDE 0787.617.107

CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA

tel verde