Stimate doamne, stimați domni,

Runda a 2-a a apelului la proiecte pentru componenta de incluziune a copiilor romi în școală și pentru componenta de învățământ preuniversitar – Programul de Educatie, Burse, Ucenicie si Antreprenoriatul Tinerilor este deschisă. Programul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. State donatoare: Islanda, Liechtenstei și Norvegia.

Termenul limită de depunere a candidaturilor: 3 mai ac. orele 13.00.

Vă invităm să aplicați la:

 1. Componenta de învățământ preuniversitar care urmărește îmbunătăţirea abilităţilor şi competenţelor experţilor educaţionali din ISJ-uri, CCD-uri, CJRAE prin proiecte cu mobilități de învățare în statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia).

      Caracteristici – proiecte de mobilitate:

 • Aplicanți eligibili: ISJ-uri, CCD-uri, CJRAE
 • Parteneri eligibili din statele donatoare (obligatorii): centre/institute de formare sau institutii cu un profil asemănător institutiei de trimitere. Partenerii pot fi găsiți și prin consultarea Platformei de rezultate a proiectelor Erasmus+ (EPRP – pentru job shadowing, seminare etc.) sau în School Education Gateway (SEG – pentru cursuri structurate)
 • Activitati eligibile (mobilități de învățare în statele donatoare): job shadowing, vizite de studiu, participare la seminare etc. sau participarea la cursuri structurate organizate de entități din statele donatoare
 • Bugetul proiectului: min. 1.500– max. 27.000 euro, bazat pe costuri unitare (exemplu: sprijin pentru organizarea mobilității oferit instituției de trimitere îm cazul organizării de job shadowing, seminare, vizite de studiu: 150 euro/participant etc.). Mai multe detalii aici.
 • Durata proiectului: între 12-24 luni.

      Persoana de contact: Magdalena Manea  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 1. Componenta de incluziune a copiilor romi în școală care urmărește creșterea capacității instituționale a școlilor de a asigura o incluziune efectivă a copiilor romi.

      Caracteristici – proiecte naționale:

 • Aplicanti eligibili (numai din România): o institutie publică sau un ONG cu experiență în domeniu, în numele unui consorțiu alcătuit din min. 5 sau max. 6 școli românești cu min. 20% copii romi  inscrisi
 • Activități eligibile: formarea profesorilor (predarea centrată pe elevi, școala incluzivă, educația pentru democrație și cetățenie etc.), elaborarea de noi curricule (mediu incluziv și multicultural), activități pentru părinți romi și neromi și activități pentru elevi romi și neromi (incluziune socială)  
 • Bugetul proiectului: min. 60.000– max. 200.000 euro, bazat pe costuri unitare (exemplu: costuri de management si implementare a proiectului pentru instituția/ONGul coordonatoare = 500 euro/luna si pentru scolile partenere: 250 euro/luna etc.). Mai multe detalii .
 • Durata proiectului: intre 12-24 luni.

Persoana de contact: Mariana Nitelea  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Așteptăm candidaturile dvs.!

Cu cele mai bune ganduri,

--

Mariana Nitelea

RESPONSABIL COMUNICARE

AFIS tl 2019 v2 mic

Consortiul Cultural Corona

10154294 755900451116256 3658007384760921222 n

CLICK PENTRU TOATE

ACTIVITATILE CURENTE