21762611 833045826874981 3199828832997003397 o
Dragi prieteni,"Promenada Inimilor", eveniment organizat de cluburile Rotary Brasov si Rotary Kronstadt,a adunat in Parcul Tractorul din Brasov cateva sute de copii si parinti. Au fost momente de mare bucurie pentru toata lumea!

 

Imaginile aici

 

21314700 1847518155263057 1787585887388823314 nCele două cluburi Rotary Brașov și Rotary Kronstadt,împreună cu Fundaţia Română a Inimii și Forumul Național de Prevenție, continuăși în 2017, programul „Promenada Inimilor”. Proiectul a debutat în 2013 prin amenajarea unui traseu de alergare accesibil oricui, propunându-ne astfel să încurajăm populaţia oraşului Brașovului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare. An de an, ne-am implicat, împreună cu partenerii nostri, să întreținem și să promovăm existența acestui traseu în primul rând pentru cei tineri, dar și pentru cei mai în vârstă, locuitori ai Cartierului Tractorul, dar nu numai.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune domnul Prof.Dr. Dan Gaiţă - Preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

“Cea de-a cincea ediție a acestei sănătoase manifestări va avea loc duminică 24 septembrie 2017, orele 10.00, prin organizarea unui cros la care sunt invitați să participe toți locuitorii orasului, pe traseul realizat anul trecut în Parcul Tractorul. Acest eveniment se naște din pasiunea noastră pentru a servi comunitatea, care ne ajută să ne îndeplinim obiectivele cu un profund caracter social. Impactul nostru începe cu membrii, partenerii și colaboratorii noștri – oameni care lucrează în mod strâns și cu dedicație pentru a rezolva unele dintre provocările importante ale comunităților în care trăim. Haideţi să alergăm împreună, pentru noi și pentru inimile noastre!” spune doamna Oana Bodea, președintele Clubului Rotary Brașov.

”Chiar dacă Ziua Inimii se sărbătorește în 29 septembrie, am ales ca acest Cros al Inimii să se țină duminica, astfel încât să oferim posibilitatea câtor mai mulți tineri să fie alături de noi. La fel ca în anii trecuți, premiile oferite participanților sunt foarte atractive: biciclete, trotinete, seturi de badminton, rucsaci de sport, mingi. Toți cei înscriși vor avea parte și de alte surprize plăcute și gustoase. Invităm și părinții să se alăture copiilor la acest cros, știut fiind că puterea exemplului funcționează cel mai bine”, a declarat și doamna Doina Teglaș, președintele Clubului Rotary Kronstadt, cel de al doilea club rotarian brașovean implicat în acest proiect.

Programul iniţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor”, a avut un succes răsunător şi printre români, în 2013 mii de persoane din 25 de orașe, printre care și frumosul nostru oraș, implicându-se la prima ediţie a evenimentului. Puteți să vă manifestați adeziunea la lupta împotriva bolilor cardiovasculare la nivel mondial participând la a doua ediție și semnând la  http://www.worldheartday2014.com/

Fundaţia Română a Inimii a fost înfiinţată de către cei peste 1.000 de medici cardiologi din România, membri ai Societăţii Române de Cardiologie, pentru implementarea strategiei naţionale în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi pentru susţinerea campaniilor de sănătate a populaţiei din România. Mai multe informaţii găsiţi la www.romanianheart.ro.

Forumul Național de Prevenție este alianța medicală (reprezentanți ai societăților, fundațiilor și asociațiilor), susținută de structurile guvernamentale (Ministerul Sănătății și Ministerul Educației în special), ce luptă împotriva bolilor cronice netransmisibile – adică aproximativ 80% din patologia medicală a românilor.

Rotary International este o asociație cuprinzând peste 1, 2 milioane de membrii - vecini, prieteni și lideri ai comunităților care acționează împreună pentru a crea schimbări pozitive și de durată în comunitățile noastre și în lumea întreagă. Diferitele noastre ocupații, culturi și tări ne conferă o perspectivă unică, ceea ce ne distinge find punctul nostru de vedere și abordare unic: vedem distinct, perspectiva noastră multidisciplinară ajutându-ne să vedem provocările lumii noastre în moduri distincte, gândim distinct, aplicând leadership-ul și expertiza la elemente sociale și găsind soluții distincte, și acționăm responsabil, pasiunea și perseverența noastră creând schimbări de durată. Eforturile membrilor sunt sprijinite de Rotary International și Fundația Rotary, care transformă donații generoase în granturi care fundamentează munca tuturor membrilor și partenerilor noștri.

Rotary Club Brașov este cel mai vechi club Rotary din orașul nostru. Înființat inițial în 1930, el a fost reînființat în 1995. De atunci, clubul a fost implicat în diverse proiecte comunitare: burse școlare pentru elevi premianți proveniți din familii nevoiașe, pachete de ajutor pentru bătrâni aflați în situații financiare dificile, dezvoltarea unui mini-cartier de locuințe sociale, renovarea și utilarea secțiilor de primiri-urgențe, terapie intensivă-mideical ale Spitalului de Copii, înființarea unui salon stomatologic de preveniție pentru copii etc.

Rotary Club Kronstadt este un club tânăr, înființat în urmă cu aproape trei ani. Printre proiectele sale, care s-au bucurat de sprijinul larg al comunității, se numără "Fishing for a dream",  promovarea Muzeului Prima Școală Românească în cadrul campaniilor " Cuvântul tău" și " Treceți hotare prin digitalizare! Cu un leu salvezi o pagină de patrimoniu național", precum și susținerea tânărului violonist Octavian Parlea, primul român câștigător al unei burse integrale la prestigiosul Colegiu Purcell din Londra.

Partenerii locali ai acestui eveniment sunt: Inspectoratul Școlar Brașov, Primăria Municipiului Brașov, Colegiul Medicilor Brașov, Interact Brașov, Rotaract Kronstadt Brașov.