La inițiativa Asociației Culturale Artessentia, în perioada 20 octombrie-20 noiembrie, la Brașov va avea loc  ”Bienala Albastră – HRONICON”, prima bienală internațională de arte vizuale din istoria culturală a BrașovuluiVreme de 30 zile, la Brașov celebrăm arta contemporană printr-un eveniment de anvergură, la care participă 210 de artiști expozanți, cu peste 400 de opere de artă vizuală, în 12 spații de expunere din centrul Brașovului.  

 

Bienala este organizată de Asociația Culturală Artessentia  și este rodul colaborării cu alte organizații și instituții de cultură prestigioase din Brașov, precum Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Uniunea Artiștilor Plastici, Teatrul Sică Alexandrescu, Opera Brașov, Filarmonica Brasov, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov. Evenimentele Bienalei sunt gândite astfel încât să fie mai mult decât simple expoziții de artă, deoarece acestea combină artele vizuale cu artele spectacolului și cultura scrisă, fiind vizate organizarea a cel puțin 8 evenimente culturale majore: concerte, lansări de carte, sau dezbateri pe teme culturale de actualitate.  

 

In cadrul evenimentului va fi organizat un concurs de eseuri despre arta, adresat elevilor de liceu din judetul Brasov. Mai multe detalii despre concursul de eseuri puteti afla si din Regulamentul de concurs atasat. Premiile celor 3 castigatori constau in operele a trei artisti vizuali participanti la Bienala. 
 
Menționăm că inițiativa culturală este prijinită financiar de Primăria Municipiului Brașov prin programul anual de finanțare proiecte culturale 2019.
 
 

 

TEL VERDE 0787.617.107

CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA

tel verde