Platformă online pentru proiecții de film la clasă – CinED

Programul de educație cinematografică pentru tineri – CinEd, în România, continuă în acest an școlar cu cea de-a patra ediție.

CinEd propune:

- o platformă online pentru organizarea de proiecții la clasă

- o colecție de filme europene selectate pentru un public tânăr

- materiale didactice care însoțesc proiecțiile

- sesiuni de formare și activități cu tinerii

Profesorii sau bibliotecarii din licee sau gimnazii se pot înscrie pe platforma la următoarea adresă http://event.institutfrancais.com/cined/ro/ Pentru orice nelămurire sau dificultate la înregistrare sau dacă v-ați înscris deja, în anii precedenți, dar aveți probleme de conectare, nu ezitați să contactați tutorele programului, Georgiana Vrăjitoru, la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau 0745 786 404.

În primii 3 ani de activitate, peste 1000 de învățători, profesori și bibliotecari publici, din 18 orașe, au participat la sesiunile de formări gratuite organizate în cadrul programului. Aceștia şi-au dezvoltat competenţe în educaţia cinematografică și în predarea nonformală la clasă și continuă să folosească resursele puse la dispoziție - filme, materiale pedagogice, tutorat.

Facilitatorii educaționali care se înscriu în program și organizează 3 proiecții pentru elevi, până la 31 august a.c. în acest an școlar vor primi o diplomă de participare la programul european.

Înainte de orice proiecție profesorii sunt încurajați să urmărească filmele de pe platformă pentru a face alegerile potrivite pentru grupul de elevi pe care îl coordonează. Pentru o implementare reușită și dezvoltare a cunoștințelor și înțelegerii tinerilor în ceea ce privește filmul de artă, este de preferat ca același grup de elevi să beneficieze de cel puțin 2 proiecții cu filme diferite. Orice proiecție anunțată către coordonatorii CinEd, în timp util, poate fi însoțită de prezența unui specialist din partea programului. Totodată, pe platformă filmele sunt însoțite de materiale pedagogice care să ajute la organizarea vizionărilor și discuțiilor.

***

CinEd este un program cofinanţat de programul Europa Creativă/MEDIA al Uniunii Europene.

Cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din România.

Parteneri: Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, Institutul Cervantes din București, EduCaB, Asociaţia Română a Profesorilor Francofoni, Asociaţia T.E.T.Alexandria, Asociaţia Culturală KunSTadt, Cinefeel, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, Inspectoratul Județean Școlar Brăila, Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” Iași.

TEL VERDE 0787.617.107

CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA

tel verde